GESCHIEDENIS

 

 

Wat wij onze klanten vandaag aanbieden, rust op meer dan 40 jaar ervaring in de autobranche, waarbij nu ook onze stap maken naar de fietsenbrache.

Een overzicht in een notendop ...

1967    Charel Exelmans start als mecanicien bij Opel garage Polyte in Diest. 's Avonds werkt hij bij zijn schoonouders in een loods die omgevormd werd tot werkplaats aan de wagens van zijn "eigen" klanten.
     
1977   Na 10 jaar ervaring als werkplaatsverantwoordelijke bij Polyte openen Charel en echtgenote Simonne de zelfgebouwde garage annex kapsalon en woning op de Diesterstraat in Tessenderlo.
     
1983   Dankzij de vooruitstrevendheid en hard werk van Charel en Simonne worden we erkend als officieel Opel verkoop- en servicepunt voor Tessenderlo.
     
1986   Om herstellingen van carrosserieschades in eigen beheer te kunnen uitvoeren, werd Carrosserie Thomas overgenomen in het centrum van Tessenderlo.
     
1990   Aan de overzijde van het oude gebouw wordt het volledig nieuwe pand voor garage en kapsalon geopend dat 2,5 keer groter is. Eindelijk ruimte voor werkplaats en toonzaal met voldoende parking rondom.
     
1991   Carrosserie Thomas verhuist naar een volledig nieuwe inrichting in het oude gebouw.
     
1991   Opel Belgium benoemd ons tot officieel hoofddealer voor Tessenderlo, Diest en 8 omliggende gemeenten.
     
1991   Onze eerste Opel Dealer Excellence Award wordt behaald. Een bewijs van goede verkoopcijfers, correcte service en hoge klantentevredenheid.
     
1997   Wegens het onverwacht overlijden van Charel neemt zoon Edwin de zaak over op 25-jarige leeftijd. Hoewel dit een onmogelijke opgave lijkt te worden, slaagt hij er met de hulp van het toenmalige team in om goede prestaties neer te zetten en het vertrouwen van Opel Belgium en de klanten te behouden.
     
1999   Onze tweede Opel Dealer Excellence Award is binnen.
     
1999   Dankzij de kwalitatieve herstellingen, moderne uitrusting en perfecte klantenservice wordt Carrosserie Thomas erkend door Eurogarant en Acoat Selected, een groepering van kwaliteitscarrosseriĆ«n.
     
2001   Omdat we aan alle vereiste normen qua uitrusting, personeel en service voldoen, krijgen we van Opel Belgium de erkenning om Opel bedrijfswagens te verkopen.
     
2002   Omdat we onze tweedehandswagens correct en kwalitatief aanbieden, krijgen we de toelating om deze met het OK Quality Cars - tegenwoordig Opel Certified Used Cars - label af te leveren.
     
2008   Onze carrosserieafdeling kiest voor producten van Standox en dankzij de bewerkingsprocessen die we toepassen om schades te herstellen, worden we erkend door Repanet, een groepering van kwaliteitscarrosseriĆ«n.
     
2009   Carrosserie Thomas ontvangt het Color for Life label waardoor we van Standox de toelating krijgen om 10 jaar garantie te geven op ons lakwerk.
     
2010   Carrosserie Thomas wordt erkend door Innovation Group, waardoor we overeenkomsten bekomen met verzekeringsmaatschappijen en we onze klanten uitzonderlijke diensten kunnen aanbieden.
     
2014   Na 4 jaar verbouwingswerken wordt de volledig vernieuwde garage plechtig ingehuldigd. Het pand is voorzien van een nieuwe carrosserieafdeling, moderne toonzaal die verdubbeld werd in grootte, vernieuwde werkplaats en magazijn, een parkeertoren voor 75 wagens en een uniek drive-in systeem. Klanten rijden vanaf dan de garage binnen waar ze samen met hun auto onthaald worden, zodat we met hen goede afspraken kunnen maken.
     
2012   Garage Exelmans wint als mooiste Opel dealership van Europa de Opel Beauty Contest Award.
     
2012   We nemen deel aan de Belgium Retail Awards en eindigen bij de laatste 9 van 3.000 gescreende Vlaamse bedrijven qua klantvriendelijkheid en klantgerichte service.
     
2013   Dankzij onze inzet in de fleetmarkt en de extra vormingen van onze medewerkers worden we door Opel Belgium erkend als Fleet Business Center.
     
2014   We worden door onze klanten verkozen tot Vriendelijkste Handelaar van Tessenderlo.
     
2015   Onze derde Opel Dealer Excellence Award wordt behaald, waardoor we behoren tot de top-5 van de Belgische Opel garages.
     
2015   Na grondige beoordeling van de kwaliteit van onze tweedehandswagens, worden we door Opel Belgium geselecteerd tot lid van de Opel Certified Used Cars Excellence Club.
     
2015   We worden opnieuw verkozen tot Vriendelijkste Handelaar van Tessenderlo.
     
2016   Carrosserie Thomas behaalt het Eurogarant Smart Repair label, waardoor we erkend zijn om kleine schades met speciale technieken vlug en goedkoop te herstellen.
     
2016   Onze vierde Opel Dealer Excellence Award en tweede Opel Certified Used Cars Excellence Club Award worden behaald.
     
2017   Onze vijfde Opel Dealer Excellence Award en derde Opel Certified Used Cars Excellence Club Award worden behaald.
     
2018   Onze zesde Opel Dealer Excellence Award en vierde Opel Certified Used Cars Excellence Club Award worden behaald. Binnen de OCUC Excellence Club veroveren we bovendien een podiumplaats.
     
2018   Carrosserie Thomas behaalt het Eurogarant Long Life Repair label, waarmee we aantonen dat we een "groen" beleid voeren met de nodige aandacht voor afval en dat we open staan voor het gebruik van tweedehands onderdelen indien de klant dat wenst.
     
2018   We winnen onze derde trofee voor Vriendelijkste Handelaar van Tessenderlo.
     
2019   Opel Belgium erkent ons als Opel Professional Center, een label voor Opel garages die bedrijven professioneel ondersteunen met het beheer van hun wagenpark. 
     
2019   Voor de Opel Dealer Excellence Challenge eindigen we op de 3de plaats. We halen onze vijfde Opel Certified Used Cars Excellence Club Award binnen.
     
2019   Door leasingmaatschappij Arval verkozen tot hun Best Partner Opel Aftersales.
     
2020   Door PSA Groupe voor het merk Opel uitgeroepen tot beste garage wat betreft kwaliteit in verkoop en service.
     
2021   Bij onze leverancier voor elektronische onderdelen AC Tronics winnen we als bekwaamste team de Service Point Award.
     
2021   We worden opnieuw verkozen tot Vriendelijkste Handelaar van Tessenderlo.
     
2023   Openen De Fietswinkel, waar we jullie van dienst staat met een groot gamma fietsen en accessoires.